Vil du gerne vide, hvordan du griber en byggesag an, så kontakt os for en snak om eksempelvis:
Det er rigtig vigtigt, at få startet byggeprocessen på et lovligt grundlag. Som bygherre har man ansvaret for sit byggeri, heriblandt ansvaret for at kommunen får de oplysninger der skal til for at vurdere om der kan gives tilladelse til byggeriet eller ej. Har kommunen ikke det, risikerer man at der bliver givet byggetilladelse, selvom byggeriet er ulovligt. Dette kan eksempelvis medføre, at kommunen kræver standsning af byggeriet og godkendelse af et lovligt projekt inden byggeriet kan fortsætte. Selvom der ikke er egentlige fejl i projektet kan det indeholde væsentlige mangler, som kunne være undgået hvis en Landinspektør havde lavet en opmåling og en servitutundersøgelse.
Et eksempel kan være, at der projekteres uden at tage hensyn til terrænnets højdeforhold. Hvis kommunen ikke har peget på det utilstrækkelige i projektet, kommer problemerne først når huset skal sættes af og grunden viser sig ikke at være flad. Der kan da vise sig at være problemer med at placere huset i en højde der overholder lovgivningen og ikke forringer husets værdi. Det er mange penge der er på spil og på kort tid skal der træffes en vigtig beslutning, imens gravemaskinen allerede står klar til at grave. Den værdi huset kan risikere at miste står ikke mål med omkostningerne til at få lavet en ordentlig opmåling af grunden inden arkitekt og ingeniør går i gang.
Kontakt derfor en Landinspektør så tidligt som muligt i processen, så du undgår overraskelser og får fuldt udbytte af arkitekten og ingeniørens arbejde. Hos Flemberg & Godiksen kan vi hjælpe dig med en indledende samtale om dine byggeplaner og udarbejde et bæredygtigt projekteringsgrundlag i form af situations- og nivellementsplan med servitutundersøgelse.