Tinglysning

0a7a9612-045f-468b-8253-95c0172705ab

Tinglysning

Tinglysning er et centralt og offentligt tilgængeligt system, hvor man registrerer skøder, lånedokumenter og panterettigheder. Desuden tinglyser man dokumenter, der beskriver indhold og vilkår i aftaler mellem parter, når der er brug for at aftalen skal gælde overfor andre end blot de aktuelle aftalepartnere - ekempelvis når en aftale skal gælde for nye ejere af en ejendom, eller gælde for en lang række ejendomme, som er vejberettiget til at anvende en privat fællesvej. Sådanne dokumenter kaldes servitutdokumenter og deklarationer.

Tinglysning er et ældgammelt princip der går helt tilbage til 1100-tallet og ordet kommer af at "læse til tinge". Tinglysning har været papirbaseret siden sin oprindelse, men den 8. september 2009 trådte den digitale tinglysning i kraft og tinglysningen blev fysisk samlet ét sted i Danmark, nemlig i Tinglysningsretten i Hobro.

Hos Flemberg & Godiksen udarbejder og tinglyser vi deklarationer, skøder, aftaler m.v. og gennemfører den tilhørende opmåling og kortlægning i den forbindelse. Som professionelle brugere af tinglysningssystemet kan vi hjælpe og rådgive dig om hvad der skal ske i forbindelse med tinglysning, samt ikke mindst forklare dig om tinglysning er en løsning, herunder om du har brug for at tinglyse til opnåelse af den fornødne retssikkerhed for de rettigheder, som du gerne vil fastholde. Vi kan desuden udarbejde GML-filer og e-rids, som er filer, der indeholder de geografiske informationer i din tinglysningssag.

Denne fil dannes i et format som kun tinglysningen kan læse. Filen kalder vi en stedfæstelsesfil,  fordi tinglysningen med de informationer den indeholder kan "stedfæste" - i betydningen fastlægge - hvor den tinglyste rettighed ligger på et kort.

Vi udarbejder og tinglyser deklarationer, skøder, aftaler m.v. og gennemfører den tilhørende opmåling og kortlægning i den forbindelse. Har du brug for at få oploadet en GML-fil i tinglysningssystemet udfører vi også dette, eller sender den til dig, hvis du har en deklaration, som skal anmeldes til tinglysningen, sammen med en GML-fil og et tilhørende e-rids.

Det kan vi bla. udføre

  • Registrering og stedfæstelse af servitutter
  • Fremstilling af GML filer
  • Udarbejdelse af elektroniske tinglysningsrids
  • Udarbejdelse og tinglysning af deklarationer og skøder

Ring mig op